Huawei P20 dobija Android 10 sa EMUI 10 u Kanadi, kako je izvijestio kupac na lokalnom provajderu Fido. Drugo veliko ažuriranje OS-a za telefon koji je predstavljen na Androidu 8.1 Oreo obećano je početkom godine. P20 Pro i Mate 10 iz 2017. počeli su s ažuriranjem prije otprilike mjesec dana, a sada je P20 konačno došao na red.

Pročitajte još:

Snažno izdanje od 4,6 GB za EML-L09 varijantu mobilnog telefona dolazi s GPU Turbo, UI podešavanjima i novim sigurnosnim karakteristikama. To je, naravno, povrh Android 10 tamnog režima za cijeli sistem, jednokratnih dozvola za lokaciju i poboljšanja ispod haube.

Ažuriranje koje donosi Android verziju 10.0. na P20 nije bilo na listi uređaja s planiranom nadogradnjom na EMUI 10.1, tako da je ovo vjerovatno kraj puta za vanilla flagship iz 2018. u pogledu OS-a i ažuriranja karakteristika. Nadamo se da će ovo ažuriranje stići i kod nas.

 

EMUI 10 i AEMUI 10 i Android 10 za Huawei P20 u Kanadindrodi 10 za P20 u Kanadi
EMUI 10 i Android 10 za Huawei P20 u Kanadi

KAKO Ažurirati HUAWEI P20 na Android 10?

Preko postavki:

Postavke -> Sistem i ažuriranja -> Ažuriranje softvera -> PROVJERITE Ažuriranja -> Preuzmite i instalirajte

Preko HiCare:

HiCare aplikacija -> kartica usluge -> Ažuriranje -> PROVJERITE Ažuriranja -> Preuzmite i instalirajte.

 

(GSMarena / Huaweiupdate)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.